O autoutilitară Ford înmatriculată în judeţul Cluj a ars, miercuri dimineaţă, la intersecţia străzilor Nufărului cu Nojoridului. Maşina, care era încărcată cu ambalaje din carton, se îndrepta spre ieşirea din oraş, când, la un moment dat, cei doi muncitori din cabină au observat că din spate iese fum.

Şoferul a tras pe dreapta, iar şoferul şi colegul său s-au dat jos imediat şi au sunat la 112. La foarte scurt timp, însă, autoutilitara a fost cuprinsă de flăcări, rămânând doar scheletul.

"În momentul sosirii forţelor de intervenţie la locul producerii evenimentului, în aproximativ cinci minute de la primirea apelului pe 112, flăcările se manifestau cu violenţă la nivelul cabinei şi benei autovehiculului. Pompierii militari au finalizat operaţiunea de localizare şi lichidare a incendiului în aproximativ 15 minute, procedând ulterior la înlăturarea efectelor negative ale evenimentului", arată un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit proprietarului maşinii, autoutilitara era veche de doar un an, având doar 14.000 de kilometri parcurşi.

"Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un cablu electric defect sau cu izolaţia deteriorată, s-a soldat cu arderea autovehiculului în proporţie de 90%, compartimentul motor al autoutilitarei, nefiind afectat de flăcări", mai arată comunicatul ISU.

Niciunul dintre muncitorii aflaţi în maşină nu a fost rănit, însă specialiştii ISU şi Poliţia au început o anchetă.