O avocată din Vaslui a fost arestată preventiv după ce a încercat să mituiască agenţii din penitenciar pentru a-i plasa iubitului ei, interlopul Florin Rotariu, cunoscut sub numele "Cap de porc", mai multe telefoane mobile şi whiskey. Numele avocatei este Alina Scafaru.

Potrivit DNA, interlopul Florin Rotariu i-a oferit gardianului 1.000 de euro, cerându-i să îl ajute să introducă în celulă un litru şi jumătate de whiskey şi patru telefoane mobile.

Agentul a refuzat, însă interlopul a insistat în demersul său, astfel că agentul de penitenciar, gândindu-se că ar putea să i se întindă o cursă şi-a anunţat superiorii, care la rândul lor au anunţat procurorii DNA, scrie adevarul.ro. 

Pe 26 aprilie, avocata Mihaela Scafaru, iubita interlopului i-a înmânat intermediarului Aurel Craiu suma de 1.000 de euro, în 10 bancnote a câte 100 de euro. Craiu a primit, la rândul său un comision în cuantum de de 300 de lei pentru a-i înmâna agentului bunurile pe care "Cap de Porc" le solicitase. Desi întelegerea cu agentul a fost pentru patru telefoane mobile, interlopul şi iubita avocată au încercat să îl păcălească plasând în pachet opt telefoane mobile, potrivit aceleiaşi surse.

Patru dintre acestea au fost ascunse de avocata Scafaru în pâine, iar celelalte patru într-un borcan cu salata boeuf. Pentru a nu detectate de aparatele speciale din dotarea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, telefoanele au fost învelite în staniol. 

Alina Scafaru este membru al Baroului de avocaţi Vaslui din ianuarie 2003. Ea este fiica omului de afaceri Liviu Scafaru. De-a lungul anilor, familia s-a aflat în centrul mai multor scandaluri. Avocata Alina Scafaru şi interlopul ieşean au o relaţie încă din 2007, când Florin Rotariu a fost arestat pentru proxenetism. Acesta a fost arestat de mai multe ori.