Maria Gherle este născută în Ştei şi a ajuns în finala Elite Model Look România după ce s-a prezentat la preselecţiile care au avut loc la Lotus Center. Vineri, în finala naţională, bihoreanca de numai 15 ani a urcat pe prima poziţie în clasament după ce a avut de înfruntat mai multe probe.

Finala Elite Model Look România a avut loc la Hotelul Howard Johnson şi a reunit 15 finaliste alese din aproape 1.200 de pretendente din toată ţara. În urma concursului, Maria va reprezenta România în competiţia mondială Elite Model Look 2010 de la Shanghai, care va avea loc pe 10 octombrie, însă va ajunge pe continentul asiatic încă din 1 octombrie pentru un stagiu de pregătire.

profil_1.jpg"Nu îmi vine să cred ce mi se întâmplă. Atâtea emoţii nu am avut în viaţa mea", a spus Maria după câştigarea locului I. "Dacă privesc în urmă, îmi dau seama că totul a fost frumos", a mai spus bihoreanca.

Odată cu câştigarea unui loc în finala mondială a Elite Model Look, Maria Gherle a câştigat şi un contract de reprezentare cu Elite World.

Printre câştigătoarele ediţiilor anterioare ale concursului Elite Model Look se află Alina Puşcău, acum un top model de renume internaţional, sau Andreea Raicu, premianta din 1995.