O femeie în vârstă de 47 ani din Bihor, diagnosticată cu coronavirus, a decedat la Spitalul Municipal din Oradea. Un alt bolnav, internat în același spital, este și el suspect de coronavirus, însă în cazul acestuia analizele nu au relevat, într-o primă etapă, prezența virusului.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, este vorba despre o femeie din comuna Batăr, internată la secţia Infecţioase I şi confirmată cu coronavirus, şi de un bărbat din Salonta, din secţia Infecţioase II, al cărui prim test a ieşit negativ, dar pentru care urmează ca testarea să fie repetată. 

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, deocamdată, doar cazul femeii, astfel că, oficial, numărul deceselor provocate de coronavirus în Bihor se ridică la 3.

Potrivit anunțului GSC, femeia, înregistrată ca fiind victima cu numărul 261 în România, a fost internată la Oradea în cursul zilei de miercuri, 9 aprilie, în stare gravă. În aceeași zi i s-au recoltat și probele care au confirmat prezența virusului și tot în aceeași zi a și decedat.

Ceilalți doi pacienți decedați din cauza coronavirusului în Bihor sunt doi bărbați, cu vârste de 70 de ani şi 82 ani, ambii din sate ale comunei Bulz. 

Tot în cursul zilei de joi, pe de altă parte, la laboratorul Spitalului Municipal au fost efectuate 190 teste, în cinci serii, pentru prelucrarea a câte 38 probe biologice. Acestea au dus la depistarea a 8 noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 3 persoane se aflau deja în spital ca suspecţi, la secţia de Boli Infecţioase II, iar 5 în carantină.

Oficial, numărul bihorenilor infectați a ajuns la 70.

Datele oficiale publicate vineri dimineaţă de Direcţia de Sănătate Publică Bihor arată că, până acum, 10 persoane din judeţ au fost vindecate de coronavirus, iar 1.324 de persoane sunt în carantină.