O brutărie în valoare totală de 6,7 milioane euro va fi construită și utilată în parcul industrial din şoseaua Borşului.

Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea a semnat marţi cu reprezentanţii firmei "Trei brutari" contractul privind atribuirea unei parcele în total de 8.760 metri pătraţi de teren, din care aproape jumătate vor fi alocați construirii unei fabrici.

"Contractul privind investiţia s-a semnat azi, de către reprezentanţii societăţii ADLO şi reprezentanţii societăţii Trei brutari pentru realizarea unei unităţi de producţie specialităţi şi produse de patiserie, în suprafaţă de aproximativ 4.200 metri pătraţi. Valoarea investiţiei iniţiale asumate este de 6,7 milioane euro, urmând a crea 20 de locuri de muncă", a transmis printr-un comunicat conducerea ADLO.

Potrivit acestuia, societatea Trei brutari activează în domeniu din 2010 şi intenţionează ca din 2023 să înceapă la Oradea producţia de specialităţi şi patiserie, activităţi de cross-dock, picking şi distribuţie, specifice domeniului de activitate şi a oricăror altor activităţi conforme cu Regulamentul de funcţionare al parcului industrial.

"Reprezentanţii societăţii Trei brutari au declarat că au purtat negocieri pentru realizarea acestui proiect şi in alte zone din ţară, dar au ales Oradea datorită diversităţii consumatorilor din această piaţă, precum şi datorită poziţionării geografice", se menţionează în comunicat.

Potrivit portalului listafirme.ro, firma Trei brutari a încheiat anul 2020 cu un profit de 21,7 milioane lei la o cifră de afaceri de 88,9 milioane lei şi un număr de 272 angajaţi.

Trei brutari este unul dintre cei mai mari producători de profil din România cu fabrici în Târgovişte, Iaşi şi Buzău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!