Asociaţia Carias Catolica din Oradea, care funcţionează pe lângă Episcopia romano-catolică, a organizat, marţi, o petrecere pentru o bunicuţă dintr-un cămin administrat de fundaţie în oraș, în ziua în care aceasta a împlinit 100 de ani.

Invitaţii au fost primiţi la evenimentul aniversar de coordonatorul Azilului de Bătrâni Sf. Elisabeta din Oradea, Andrea Nagy, care a povestit că Elena Dani, sau tanti Ica - aşa cum îi spun cunoscuţii -, a ajuns la azil în 2017, la recomandarea pastorului reformat Attila Veres-Kovács.

"Din primul minut, ne-a fost simpatică pentru că era o vârstnică deschisă, zâmbitoare, care dorea să se implice în fiecare activitate. Îşi trăieşte viaţa cu demnitate şi o atitudine pozitivă. Am putea învăţa cu toţii multe de la ea", a spus Andrea Nagy, potrivit unui comunicat transmis de Caritas Catolica.

La petrecere a participat şi episcopul romano-catolic de Oradea, Böcskei László, care i-a oferit sărbătoritei un buchet de flori şi le-a vorbit invitaţilor despre modul în care persoanele vârstnice ştiu să aprecieze adevăratele valori ale vieţii umane.

Flori a primit şi din partea Prefecturii Bihor, de la Cristian Ştef, iar urări de bine şi de "La mulţi ani" au transmis și pastorul reformat Melinda Nacsádiné Csuka şi directorul Caritas József Rajna.

Special pentru a-şi sărbători bunica au ajuns la cămin şi nepoţii acesteia, care locuiesc în străinătate.

După urări şi cadouri a urmat o masă festivă, care s-a încheiat cu gustarea tortului aniversar.

Pe parcursul zilei au fost şi multe momente muzicale, susţinute de violonistul violonistul László Fodor, artist al Filarmonicii de Stat din Oradea, care a interpretat, la sosirea tortului, melodia "Happy Birthday".

După ce le-a mulţumit tuturor pentru prezenţă, tanti Ica a interpretat cântecul religios "Domnul lucrează minunat".

Petrecerea a continuat până seara, după ora 21, tot cu muzica live a trupei Attis, voluntari şi binefăcători vechi ai comunităţii căminului Sf. Elisabeta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!