Proiectul caritabil "O cană de fericire", susţinut de Rotaract Club Oradea, se desfăşoară şi anul acesta. La o căsuţă instalată la Târgul de Crăciun, orădenii sunt invitaţi să facă donaţii primind în schimb vin fiert, ciocolată caldă, ceai sau cafea. Banii adunaţi vor ajunge la Centrul de zi "Prietenia" din Popeşti, frecventat de copii din medii defavorizate.

Totodată, în schimbul donaţiilor, orădenii pot primi tot felul de obiecte handmade create în cadrul programelor educative de mai multe asociaţii sprijinite de Rotaract, cum ar fi Căminul Felix, Asociaţia Down, Centrul de zi Prietenia şi Asociaţia Privată Asteldorf.

Căsuţa cu cănile de fericire va fi deschidă în cadrul Târgului de Crăciun în perioada 1-22 decembrie, între orele 14 şi 21.

Centrul de zi Prietenia a luat fiinţă în 2003, fiind un proiect al Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie, în parteneriat cu Primaria Popeşti.

Rolul principal al acestui centru este de a oferi asistenţă gratuită în timpul zilei cu ajutorul unor voluntari, tuturor copiilor ce provin din familii aflate în dificultate (familii cu situaţie materială precară şi/sau familii dezorganizate sau chiar familii monoparentale), prin activităţi menite să sprijine  şi în acelaşi timp să ajute orice copil asigurând şi promovând dreptul fiecărui copil de a-şi păstra relaţiile familiale.

Pentru a asigura în continuare copiilor ingrijire, programe educative şi distractive, consiliere şi suport la teme, sau chiar servicii de consiliere familiilor cu risc de abandonare a copilului; centrul are nevoie de reabilitare termică ce presupune construirea unei încăperi pentru centrala termică, renovare interioară şi izolarea termică a clădirii, schimbarea acoperişului, amenajarea terenului de joacă din curtea centrului prin montarea unor echipamente de joacă din lemn, cât şi dotarea acestuia cu mobilier.

Start la Târgul de Crăciun: Mii de oameni au invadat Piața Unirii. Oradea s-a "îmbrăcat" de sărbătoare (FOTO / VIDEO)