În acest an, orădenii sunt invitaţi să doneze online pentru proiectul "O cană de fericire", iniţiat de clubul Rotaract, care colectează bani pe care să-i folosească apoi pentru dotarea cu echipamente a unui laborator de chimie al Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu. Cei care doresc să se întâlnească totuşi cu voluntarii, o pot face în weekend, la Căsuța Fercirii amenajată pe Corso.

De 12 ani, Rotaract organizează "O cană de fericire" şi întotdeauna fondurile strânse au fost direcţionate spre soluționarea unor probleme de interes general şi umanitar. Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, în toţi aceşti ani, clubul a reuşit să ajute 600 de copii şi tineri care aveau nevoie de ajutor în diverse moduri.

Spre deosebire de anii trecuţi când orădenii erau invitaţi de voluntarii clubului Rotaract să doneze la o căsuță de la Târgul de Crăciun, unde îi aştepteau cu ceai, vin fiert şi căni personalizate, anul acesta doritorii îşi pot comanda de pe site-ul ONG-ului căni, tricouri, hanorace sau măşti inscripţionate cu numele campaniei "O cană de fericire". 

În plus, cei care vor să doneze personal o pot face weekend-ul acesta, de vineri până duminică, la Căsuţa Fericirii, amplasată pe strada Republicii vizavi de grupul statuar al poeţilor maghiari.

Anul acesta, proiectul se numeşte "Laborator pentru viitor", iar voluntarii doresc să strângă bani pentru a achiziţiona echipamente pentru dotarea unui laborator de chimie al Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea. „Conștienți fiind de lacunele sistemului educațional, ne dorim să sprijim viitorul societății prin facilitarea accesului elevilor la un mediu eficient și echitabil de învățământ. În contextul actual, sistemul de învățământ este considerat a fi nerelevant, inechitabil, ineficient și slab calitativ”, se arată în comunicatul transmis de club. 

Anul trecut, rotaractienii au reuşit să strângă bani pentru achiziţionarea unui echipament de realitate virtuală pentru copiii de la Spitalul de Recuperare Medicală din Băile 1 Mai, care contribuie la recuperarea medicală a micuților prin jocuri interactive.