Orădenii sunt aşteptaţi la Târgul de Crăciun nu doar pentru a se bucura de atmosferă şi delicii, ci şi pentru a face acte caritabile. Anul acesta, proiectul "O cană de fericire", iniţiat de clubul Rotaract, colectează bani pentru achiziţionarea unui echipament de realitate virtuală ce îi va ajuta pe copiii cu deficienţe neuromotorii să se adapteze la viața cotidiană.

De 11 ani Rotaract organizează "O cană de fericire" şi întotdeauna fondurile strânse au fost direcţionate unor probleme de interes general şi umanitar. Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, în toţi aceşti ani, clubul a reuşit să ajute 600 de copii şi tineri care aveau nevoie de ajutor în diverse moduri.

Anul acesta, proiectul se numeşte "Terapie prin joacă", iar voluntarii doresc să strângă bani pentru a achiziţiona un echipament de realitate virtuală pentru copiii de la Spitalul de Recuperare Medicală din Băile 1 Mai. "Acesta este destinat recuperării medicale a copiilor, prin intermediul unor jocuri interactive ce contribuie la recuperarea şi coordonarea mişcărilor, păstrarea echilibrului, stimularea atenţiei şi a memoriei, echipamentul facilitează adaptarea la viaţa cotidiană", se arată în comunicatul de presă.

Pentru ca proiectul să fie posibil, voluntarii rotaractieni îi aşteaptă pe orădeni, începând de vineri, la Căsuţa fericirii, de la Târgul de Crăciun, cu vin fiert, ciocolată caldă şi ceai. Ca o noutate, anul acesta se vor putea achiziţiona şi o ediţie limitată de căni concepute pentru a promova Oradea, realizate de voluntara Alexandra Comanici.

Anul trecut, rotaractienii au reuşit să strângă bani pentru a dota cu echipamente necesare materialului didactic laboratoarele de Anatomie, Fiziologie, Urgenţe şi cel de Histologie, microbiologie şi morfopatologie din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii și au mai reușit să cumpere trei video-proiectoare pentru Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu.