După ce şi-a lansat cea mai recentă carte, "Rezistenţă anticomunistă în întrebări şi răspunsuri", în cadrul Târgului Gaudeamus de la Bucureşti, muzeograful şi istoricul Cristina Puşcaş şi-a prezentat volumul şi acasă.

A preferat însă un eveniment restrâns, dedicat foştilor deţinuţi politici şi familiilor acestora, autori morali ai cărţii, după cum spune semnatara.

Aşa că, într-un din ultimele zile ale anului 2017, i-a invitat pe toţi la Librăria R&R din Cetate. "Nu am mai dorit să fac o lansare la ultima carte, aşa că am gândit un eveniment mai modest, doar cu persoanele dragi. Am sunat pe toţi foştii detinuti, pe familiile dumnealor şi pe toţi cei care în acest an mi-au fost alături la evenimente. I-am invitat la un ceai, o brioşică şi o carte... O carte a recunoştinţei pentru că mi-au fost alături toţi aceşti ani", a explicat Cristina Puşcaş.

Printre cei prezenţi la informala lansare de carte s-a numărat şi episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, care la rândul său le-a transmis deţinuţilor recunoştinţa noastră pentru tot ceea ce au făcut. "Cum anul acesta a fost Anul Apărătorii Ortodoxiei mi-ar fi plăcaut ca şi reprezentantii ortodocşi să fie prezenţi măcar, din când în când, la una dintre acţiunile dedicate acestor oameni", a mai spus, cu regret, autoarea.

În cadrul întâlnirii, s-au făcut şi schimburi de cărţi, beiuşeanul Traian Bodea, un fost deţinut politic, tipărind ediţia a II-a din cartea sa, "Adolescenţi în zeghe".