Temperaturile se menţin scăzute, bihorenii sunt în continuare nevoiţi să îşi încălzească locuinţele, iar riscul de incendii rămâne ridicat. S-a întâmplat şi în satul bihorean Tria, din comuna Derna, unde joi, o casă a fost distrusă de flăcări, după ce soba supraîncălzită a provocat un incendiu.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ISU Crişana, când echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au ajuns acolo, incendiul ardea violent în interiorul casei, iar proprietara avea nevoie de îngrijiri medicale. Femeia, în vârstă de 43 de ani, a încercat să stingă singură incendiul şi a suferit arsuri la mâna stângă. Paramedicii au ajutat-o, iar ulterior femeia a refuzat să fie dusă la spital.

Pompierii au stins flăcările în circa 20 de minute, dar fără a mai putea salva bunurile din casă. „În urma incendiului au ars mobilierul, tâmplăria din lemn (uși, geamuri), aparate electrocasnice, diferite materiale textile din două încăperi ale casei și s-a degradat tavanul și acoperișul casei”, a declarat căpitanul Andrei Rotaru, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Militarii le recomandă bihorenilor să se pună pe ei pe primul loc, în cazul în care locuinţa lor este cuprinsă de un incendiu. „Pompierii militari bihoreni vă adresează rugămintea ca, în momentul izbucnirii unui incendiu, să vă autoevacuați urgent din clădire, iar în situația în care există și alte persoane în construcția afectată de incendiu, să le evacuați ori să vă asigurați că se autoevacuează. În niciun caz, să nu încercați să îl stingeți dacă astfel vă periclitați sănătatea ori viața și să nu vă întoarceți după bunuri pe care le considerați de valoare: viața dumneavoastră este neprețuită!”, a mai spus Rotaru.