Pompierii orădeni au intervenit, sâmbătă dimineaţă în jurul orei 9, pentru stingerea unui incendiu în comuna bihoreană Borş. "A fost vorba de o clădire de aproximativ 180 metri pătraţi, cu parter, etaj şi mansardă. Parterul este construit în întregime din materiale necombustibile, însă etajul şi mansarda erau realizate doar din lemn", a explicat pentru BIHOREANUL prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Claudiu Zoicaş.

Potrivit acestuia, când au ajuns pompierii la incendiu, cele două nivele ale casei ardeau cu putere."Familia care locuieşte acolo a sesizat rapid incendiul şi a ieşit din casă, astfel că nu s-au înregistrat decât pagube materiale", a precizat Zoicaş.

De asemenea, acesta a mai spus că nu s-a pus problema propagării incediului, pentru că pompierii au intervenit cu trei autospeciale. "La peste 50 de metri există o staţie de alimentare cu combustibil, însă nu s-a pus problema ca focul să ajungă până acolo", a spus Zoicaş.

Incendiul a mistuit în întregime etajul şi mansarda casei, însă nu i-a afectat structura de rezistenţă. "N-am fi crezut, dar am reuşit să păstrăm clădirea în picioare", a încheiat prim-adjunctul ISU Crişana.