Zeci de angajaţi ai companiei orădene de IT Smartware au lucrat, săptămâna aceasta, la ridicarea unei case pentru un copil de 12 ani crescut de bunica septuagenară, în satul Sîntelec din comuna Hidişelul de Sus.

În iarnă, Alex Cazaciuc a fost subiectul unei colecte de fonduri, iar acum voluntarii şi fundaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş au decis să-l ajute şi mai mult. "Cei doi trăiau în "casa bătrânească" ce a fost construită acum mai bine de 70 de ani, compusă dintr-o cămăruţă de 9 m2 şi un hol în care este săpată o fântână. Pe jos aveau podele vechi de lemn, pereţii plini de găuri prin care mişunau şoareceii şi şobolanii, geamul doar un petic de sticlă, iar mobilierul compus din două paturi, o masă şi o sobă cu plită. În acest context, câţiva voluntari din sat le-au făcut o pardoseală de beton nouă şi le-au schimbat uşile şi ferestrele", se arată într-un comunicat transmis de ONG.

Acum, voluntarii Smartware şi ai Habitat pentru Umanitate Beiuş, sprijiniţi şi de alte companii şi de oamenii din sat, au ridicat pereţii casei în care Alex şi bunica lui vor locui. "Sunt foarte bucuros să văd atâţia oameni în curtea mea, care mă ajută să-mi schimb viaţa, aşa cum doar visam, şi mai ales să ştiu că în sfârşit voi avea şi eu camera mea, unde să-i pot invita pe colegii mei să ne facem temele şi să ne jucăm", a spus micuţul Alex.

Informaticienii, chiar dacă nu sunt foarte familiarizaţi cu munca fizică, au mers pe şantier plini de entuziasm şi energie pozitivă, pentru a da o mână de ajutor, dând dovadă de o dăruire şi implicare deosebită aşa încât progresul făcut a fost extraordinar încă din prima zi, a mai transmis Habitat pentru Umanitate Beiuş.