Două incendii puternice au avut loc, în weekend, în două gospodării din satele bihorene Hinchiriș (comuna Lazuri de Beiuș) și Popești. Din fericire, în ambele situații, flăcările nu au făcut victime, dar au făcut pagube materiale serioase.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor, primul incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 16.47, la un șopron din Hinchiriș. Când pompierii din Ștei și Beiuș au ajuns acolo, flăcările ardeau cu violență în interior și la acoperișul anexei și șopronului, dar și la o anexă din gospodăria vecină.

„Pompierii militari au localizat focul și au împiedicat propagarea acestuia la celelalte încăperi ale gospodăriei de unde a izbucnit incendiul, dar și a casei din vecinătate. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un scurtcircuit”, a transmis Alina Butaci, responsabilă de relația cu presa în cadrul ISU Bihor.

Focul a distrus acoperișul întins pe 210 mp și șopronul. Din păcate, în șopron se aflau 3 porci, care au murit arși de vii, și aproximativ o tonă de fân.

Al doilea incendiu a avut loc duminică, în jurul orei 2.36, la o casă din Popești. Proprietara s-a auto-evacuat din calea flăcărilor care au cuprins camera de zi a imobilului, iar pompierii au reușit să evite extinderea focului la restul locuinței.

Și acest incendiu a fost generat de efectul termic al cablului electric. Toate bunurile din încăpere s-au făcut scrum.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!