Un imobil din localitatea Bergkamen, lângă Dortmund, în care figurau cazaţi 45 de români şi moldoveni, a ars în noaptea dintre 30 noiembrie şi 1 decembrie. Presa germană scrie că incendiul a fost pus intenţionat, iar şapte dintre victime sunt în stare gravă.

Adevarul.ro scrie că primarul localităţii în care a avut loc incendiul le-a declarat jurnaliştilor germani că românii şi moldovenii care au căzut victimele incendiului lucrau pentru o companiei de construcţii din Unna. Potrivit aceleiaşi surse, victimele incendiului nu s-au putut evacua, ieşirea fiind blocată cu anvelope, care au ars la rândul lor în incendiu.

"Consulatul General al României la Bonn urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime", a informat Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat transmis vineri.

MAE a mai comunicat că 33 de persoane au fost spitalizate, după ce s-au intoxicat cu fum, iar unele au fost deja externate. Deocamdată, nu se ştie numărul românilor răniţi. 

"Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfăşurare. Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară", a mai transmis Ministerul.