O tânără de 29 de ani din Tileagd era cât pe ce să scape de răspunderea în faţa legii, în ciuda faptului că îşi ucisese soţul, din cauza neglijenţei poliţiştilor. Aceştia, fără să cerceteze prea mult, au crezut-o pe cuvânt pe femeie când a spus că soţul ei s-a sinucis.

Evenimentul s-a petrecut în noaptea de 1 spre 2 august 2010, când tânăra anunţa la 112 că soţul ei s-a sinucis, înfigându-şi un cuţit în zona inimii. Potrivit surselor BIHOREANULUI, poliţiştii care au mers la locul decesului s-au mulţumit să ridice cadavrul, fără să cerceteze încăperea, şi să o creadă pe femeia care susţinea că soţul ei s-a sinucis.

Abia două săptămâni mai târziu, la suspiciunile socrului femeii, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, s-au declanşat noi cercetări pentru a se stabili cauzele şi împrejurările decesului.

Astfel, după audieri, expertiză şi test poligraf, procurorul a concluzionat că bărbatul nu s-a sinucis, ci a fost omorât, suspecta principală fiind chiar soţia lui. Iniţial, femeia nu a recunoscut nimic, însă ulterior le-a spus şi ea procurorilor adevărul.

"Cu ocazia punerii sub inculpare aceasta a arătat că în data de 1 august 2010, fiind ziua sa de naştere, a consumat băuturi alcoolice împreună cu soţul, apoi s-au certat, s-au îmbrâncit şi, la un moment dat, a luat un cuţit cu care a împuns-o pe victimă în zona inimii, leziunea producându-i decesul", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Tânăra a fost reţinută joi, urmând ca vineri să fie prezentantă instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru omor calificat.