În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, a Liceului cu Program Sportiv Bihorul, în parteneriat cu Fundaţia pentru Integrare prin Sport a persoanelor cu handicap, la sala LPS Bihorul s-a desfăşurat în week-end "Cupa de iarnă Bihorul" la baschet băieţi.

Competiţia rezervată exclusiv categoriei de vârstă de 13 ani a avut caracter internaţional, prin participarea echipei belgiene Spirou Charleroi. De altfel, această grupare, antrenată de un tehnician român, Cătălin Silaghi, a şi reuşit să se impună şi să-şi adjudece trofeul, după ce a câştigat toate cele trei jocuri susţinute, cu 45-43 în faţa celor de la U Mobitelco Cluj, cu 59-47, în compania timişorenilor de la CSS Bega, şi, în ultima etapă, cu scorul de 59-34 în faţa orădenilor de la LPS Bihorul.

De altfel, echipa orădeană, pregătită de profesoara Valeria Scheiner, s-a situat pe ultimul loc, fiind învinsă în toate disputele.

"Din păcate, echipa noastră nu are talie", a explicat motivul acestor înfrângeri, Mirela Casetti, fostă jucătoare de baschet, actualmente inspector al Direcţiei Judeţene pentru Sport. La final, primele trei echipe au fost premiate de organizatori cu diplome, cupe, medalii, trofee şi materiale sportive.


Rezultatele turneului:
Etapa I:
LPS "Bihorul" - Bega Timişoara 31-45
Spirou Charleroi - U Mobitelco Cluj 45-43
Etapa a II-a:
Bega Timişoara - Spirou Charleroi 47-59
LPS "Bihorul" - U Mobitelco Cluj 31-48
Etapa a III-a:
Bega Timişoara - U Mobitelco 52-58
LPS "Bihorul" - Spirou Charleroi 34-59

Clasament final:
1. Spirou Charleroi
2. U Mobitelco Cluj
3. Bega Timişoara
4. LPS "Bihorul"