În luna februarie, Comitetul de părinţi al Grădiniţei 56 din Nufărul i-a înaintat directoarei instituţiei de învăţământ, dar şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, o reclamaţie scrisă în ceea ce o priveşte pe educatoarea grupei mijlocii, Daniela Barta.

Sancţionată cu 15%

daniela lucaks.jpgPărinţii se plângeau de comportamentul cadrului didactic, care le bruschează şi le loveşte copiii. "Unul dintre părinţi mi-a spus că fetiţa lui a fost lovită peste fund", a explicat Daniela Lucaks (foto), directoarea instituţiei de învăţământ.

Aceasta spune că datorită faptului că Daniela Barta, în vârstă de 32 de ani, mai avusese ieşiri necontrolate care au provocat plângeri verbale din partea părinţilor, împreună cu Consiliul Profesoral s-a luat decizia de a-i aplica cea mai drastică pedeapsă prevăzută în Statutul Cadrului Didactic, adică diminuarea cu 15% a salariului timp de 6 luni.

"Eu însămi am surprins-o când a lovit la fund o fetiţă care se urcase pe pat să ia o jucărie. I-am făcut mustrare, dar a negat totul. Grădiniţa noastră şi-a câştigat un prestigiu prin activităţile pe care le facem şi nu vrem să ni-l ştirbim", a spus directoarea.

Test psihologic cu dubii

Daniela Barta nu a trecut testarea psihologică obligatorie la începutul anului şcolar 2009-2010, iar în actul medicilor scria "test invalidat de coeficientul de minciună", cu precizarea ca femeia să se prezinte la un consult psihologic. În urma acestui rezultat, reprezentanţii grădiniţei au cerut o comisie de evaluare psihiatrică de la Spitalul de Neuropsihiatrie, care însă a declarat-o pe femeie aptă pentru a preda.

Daniela Barta lucrează ca titulară la Grădiniţa 56 din 2004. De atunci, de câte ori s-a ivit o plângere la adresa ei, educatoarea mergea în concediu de studii sau în concediu medical. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi după ce i-a fost aplicată sancţiunea. "Educatoarea a solicitat concediu medical în perioada 20-30 aprilie", a declarat Daniela Lucaks.

Deşi nu s-a prezentat niciodată când a fost chemată în faţa Consiliului Profesoral, educatoarea a constestat sancţiunea de diminuare a salariului care i s-a aplicat de către grădiniţă. Totuşi, nu s-a prezentat la prima înfăţişare. Comisia de disciplină a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi părţile implicate se vor întruni din nou joi, 29 aprilie, pentru a soluţiona contestaţia Danielei Barta, deşi există îndoieli în ceea ce priveşte prezenţa acesteia la şedinţă.