Teatrul Arcadia din Oradea găzduieşte o expoziţie de postere intitulată "Fii curajos, nu îi lăsa în mintea ta", dedicată copiilor care au fost victime ale bullying-ului în mediul şcolar.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Teatrul Arcadia, expoziţia este rezultatul efortului a şase elevi din diferite şcoli orădene, care au participat în vara aceasta la activităţile "Mesagerii antibullying" organizate de psihologul Ioana Drugaş în cadrul Drugas Club.

"Activităţile au avut ca scop formarea unor credinţe sănătoase şi descoperirea unor valori curajoase, necesare pentru o atitudine eficientă împotriva fenomenului bullying ce se instalează în mediul şcolar. Copiii au reuşit să găsească diverse remedii împotriva bullyingului, le-au corelat cu propriile lor pasiuni, de la fotbal sau drumeţii, la pian, dans, sau echitaţie, şi au creat posterele... soluţiilor", se arată în comunicat.

Un aspect notabil al acestui proiect este angajamentul copiilor de a deveni mesageri antibullying în propriile lor şcoli.

Expoziţia de postere a fost prezentată sub forma unui traseu itinerant, format din şase paşi.

Vernisajul acesteia a avut loc în 14 septembrie la Teatrul Arcadia, unde grupuri de elevi au urmat traseul propus de mesagerii antibullying, au dialogat cu aceştia la fiecare pas şi au participat la o discuţie interactivă cu psihologul Ioana Drugaş şi cu autorii posterelelor.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în 22 septembrie şi poate fi vizitată gratuit de către toţi cei care doresc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!