Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că patru cetățeni români, membri ai aceleiași familii, au decedat în accidentul produs marți seară în Veneția, unde un autocar plin cu turiști a căzut de pe pod și s-a prăbușit peste calea ferată, luând foc. 21 de persoane au murit în urma evenimentului, iar 15 sunt rănite.

Potrivit presei centrale, anunțul a fost făcut miercuri seară de MAE, după ce anterior anunțase că printre victime nu se numără români. Autoritățile au precizat că identificarea victimelor a fost foarte dificilă, având în vedere faptul că multe dintre ele au fost carbonizate, iar în incendiu au ars și obiectele personale, inclusiv documentele ocupanților autocarului.

Până la urmă, la o zi după tragedie, autoritățile italiene au reușit să identifice ocupanții mașinii care s-a prăbușit de pe podul de la Mestre, anunțând și numele acestora.

„Printre victime se numără și familia Orgrezeanu, formată din Aurora Maria (8 ani), Georgiana Elena (13 ani), Mihaela Loredana (42 de ani) și Mircea Gabriel (45 de ani)”, scrie HotNews.ro.

„Cei patru români erau stabiliți în Germania, veniseră în vacanță la Veneția și erau cazați la campingul care închiriase autocarul. Printre victime se mai află și o moldoveancă de 69 de ani cu cetățenie ucraineană”, precizează Digi24.ro.

După cum se știe, accidentul a avut loc marți seară, la ora locală 20 (ora 21, ora României).

Autobuzul, electric și intrat în uz de doar un an, transporta turişti străini care se întorceau dintr-o excursie de o zi la Veneţia. Aflat pe o pasarelă, a trecut de parapetele de protecţie şi a căzut de la o înălţime de peste 10 metri, peste calea ferată, luând foc la impact. 

21 de persoane au decedat iar 15 au fost rănite (n.r. - inițial, presa anunțase 18 persoane rănite).

Printre ipotezele luate în calcul de autorități se numără o manevră riscantă, care implică un alt autobuz și o balustradă veche, sau o boală a șoferului auto care nu a putut controla vehiculul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!