În timp ce autorităţile din Franţa se luptă să scape de ţiganii români din Hexagon, o familie de francezi a cumpărat un copil ţigan din România cu 5.000 de euro. Preţul a fost plătit în rate. La ultima tranşă, procurorii DIICOT au organizat un flagrant şi i-au prins pe părinţii care şi-au vândut copilul.

Părinţii naturali ai copilului au fost luni seară pentru 24 de ore, urmând ca marţi dimineaţă să fie prezentaţi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Potrivit procurorilor, citaţi de opiniatimisoarei.ro, tranzacţia dintre familia de ţigani din România şi francezi a avut loc în 2004, odată cu naşterea copilului. Pe atunci, ţiganii erau încă în Franţa, iar pentru perfectarea tranzacţiei au fost falsificate şi documentele micuţului, în acte figurând familia de francezi ca părinţi naturali.

Ulterior ţiganii s-au întors în România şi au primit tranşele de bani stabilite cu francezii. Ultima tranşă a fost achitată ieri, iar procurorii au organizat un flagrant şi i-au reţinut pe rromii care şi-au traficat copilul. Aceştia vor fi prezentaţi astăzi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la 20 de ani de închisoare.