O fată în vârstă de 12 ani a încercat să treacă granița ilegal în Ungaria, prin Borş, prezentând o carte de identitate care arăta că e cu 10 ani mai mare.

Polițiștii de frontieră au făcut descoperirea luni, după ce pe sensul de ieşire din ţară s-au prezentat cinci români, care se aflau într-o maşină înmatriculată în Ungaria.

"Cu ocazia controlului, unul dintre pasageri, o tânără, s-a legitimat cu o carte de identitate românească din care reieşea că are vârsta de 22 de ani. În urma verificării documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între tânăra prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe vizibile de fizionomie, motiv pentru care au fost extinse cercetările", se arată într-un comunicat trimis de biroul de presă al Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea în subordinea căruia se află vama Borş.

Din primele verificări oamenii legii au aflat că fata este cetăţean român care a prezentat un act de identitate al altei persoane, ea având de fapt vârsta de 12 ani.

Fata era însoţită de rude şi intenţiona să călătorească în Ungaria, dar poliţiştii nu i-au permis să treacă granița .

Poliţiştii au anunţat-o însă pe mama minorei, care a fost chemată pentru a-şi lua fiica acasă.