Misiune de salvare cu deznodământ tragic, sâmbătă seară, pentru pompierii bihoreni, care au scos o fată de 14 ani dintr-un lac din Biharia.

Alarma a fost dată în jurul orei 20 de un bărbat, prin apel la numărul unic de urgenţă 112. Se pare că în lac se scăldau două fete, iar una dintre ele a ieşit din apă şi i-a spus tatălui ei că prietena ei s-a înecat.

"La faţa locului s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, un echipaj de scafandri şi unul de terapie intensivă mobilă din cadrul SMURD Oradea", a precizat pentru BIHOREANUL lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pompierii au scos fata din apă după aproximativ o jumătate de oră de căutări, iar medicii i-au aplicat manevrele de resuscitare. Din nefericire, însă, nu s-a mai putut face nimic, aşa că a fost declarată decedată.

Acesta este al patrulea caz de minori înecaţi în Bihor din luna mai până în prezent. Tocmai din acest motiv, reprezentanţii ISU Crişana fac un apel către toţi bihorenii să nu ignore pericolele la care sunt supuşi copiii pe timp de vară. O persoană care nu ştie înota şi care se află în apă peste înălţimea ei se va îneca nu în câteva minute, ci în maxim câteva zeci de secunde.

Copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea ei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru ei ori în cadă. Sub nicio formă, aceştia nu trebuie să se scalde în zonele interzise, iar când înoată în zonele permise purtarea vestelor de salvare este o măsură de siguranţă recomandată.