O femeie în vârstă de 52 de ani a fost salvată, duminică după amiaza, de echipajele Salvamont Salvaspeo şi SMURD după ce a căzut de pe o potecă în Defileul Crişului Repede şi s-a rostogolit circa 15 metri. Este vorba despre o turistă din Arad, care ar fi vrut să ajungă la peştera Vadu Crişului.

"În urmă cu puţin timp, intervenţia din Defileul Crişului Repede a fost finalizată cu succes. Doamna în vârstă de 52 de ani din Arad a alunecat pe potecă şi a căzut prin rostogolire circa 15 metri", se arată într-o informare publicată pe pagina de Facebook a Salvamont Salvaspeo Bihor.

La faţa locului a fost mobilizat şi elicopterul SMURD Bihor. "Victima a fost imobilizată pe targa de salvare montană şi transportată la Vadu Crişului unde a fost predată echipajului aero-medical SMURD", au mai transmis salvamontiştii. 

Femeia a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Oradea, cu traumatism la bazin şi fractură de femur, a precizat căpitan Andrei Rotaru, de la ISU Crişana.


(sursa video: Doina Covaci)

Sâmbătă, Salvamont Salvaspeo Bihor a intervenit pentru a-l scoate pe un tânăr de 24 de ani care căzuse în gol 8 metri într-o vâlcea, în zona ruinelor cetăţii medievale Piatra Şoimului de lângă Aleşd. Din fericire, tânărul a scăpat teafăr. 

Salvamontiştii le amintesc turiştilor că trebuie să abordeze fiecare traseu cu precauţie şi să se echipeze corespunzător înainte de a porni la drum.