O femeie în vârstă de 31 de ani a fost salvată din apele Crișului Repede, miercuri noaptea, în zona străzii Principatelor Unite, în centrul Oradiei.

Incidentul a avut loc în jurul orei 23, când un apel la serviciul de urgenţă 112 a anunţat dispariţia femeii în apele râului. Imediat, Detaşamentul 1 de pompieri Oradea a fost mobilizat cu două autospeciale de intervenţie, o barcă şi un echipaj de terapie intensivă al SMURD Oradea.

„Evenimentul a avut loc în zona străzii Principatelor Unite. În jurul orei 22:55 am fost solicitaţi să intervenim, apelantul spunând că o femeie în vârstă de 31 de ani ar fi dispărut în apele Crişului Repede. A fost mobilizat Detaşamentul 1 de pompieri Oradea cu 2 autospeciale de intervenţie şi cu o barcă din dotare şi un echipaj de terapie intensivă a SMURD Oradea. La foarte puţin timp, când echipajele erau pe drum, deja s-a revenit cu un apel că persoana a fost scoasă din apă. La faţa locului echipajul de terapie intensivă a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, iar ulterior persoana a fost transportată la spital", a transmis lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Sursele BIHOREANULUI spun că, până la sosirea pompierilor, femeia a fost scoasă din apă de doi poliţişti, aflați în timpul serviciului.

Manevrele de resuscitare au fost efectuate cu succes de echipajul SMURD, după care femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Nu se cunosc detalii despre împrejurările în care femeia a ajuns în apele Crişului Repede, astfel că nu este clar dacă a căzut sau s-a aruncat.

UPDATE: Salvată de polițiști 

Poliția Bihor a trimis ulterior publicării acestei știri o informare referitoare la caz, spunând că femeia ar fi căzut în Crișul Repede și confirmând că, pentru salvarea ei, au sărit polițiștii de ordine publică.

Aceștia nu doar că au scos-o din apă, ci au și început imediat manevre de resuscitare, pe care le-au continuat apoi echipajele medicale.

„La data de 31 iulie a.c., la ora 22.55, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat, în urma unui apel primit prin S.N.U.A.U. 112 că, o persoană ar fi căzut în apele râului Crișul Repede, în zona podului Ferdinand din municipiul Oradea, județul Bihor.

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, care au acționat cu promptitudine și determinare, au intrat în apă pentru a salva persoana, iar după ce au adus-o la mal, i-au aplicat manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale, salvându-i astfel viața.

Persoana în cauză a fost identificată de polițiști ca fiind o femeie de 31 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, aceasta fiind transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, se arată în informarea IPJ Bihor. 

UPDATE 2: Femeia este în stare gravă

La solicitarea BIHOREANULUI, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor a transmis că pacienta este în stare gravă, fiind intubată și ventilată mecanic. 

„Pacienta se află internată în secția de ATI, se află în comă, este sedată, intubată și ventilată mecanic. A fost diagnosticată cu o bronhopneumonie de aspirație. Medicii sunt rezervați cu privire la evoluția stării pacientei”, a transmis Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean din Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!