Incendiul a izbucnit duminică seară, într-o casă de pe strada Henric Ibsen din municipiu. "În casă se aflau două persoane, un bărbat în vârstă de 73 de ani, cu arsuri de gradul 1 şi 2 pe faţă şi pe mâini, şi o femeie de 60 de ani care, la sosirea echipajului de la Ambulanţă, era deja în stop cardio-respirator, cu căile respiratorii arse şi arsuri grave de gradul 3 şi 4 pe faţă, mâini şi torace", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor.

Potrivit medicului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean, pentru îngrijiri medicale, iar starea sa este bună. În schimb, femeia nu a supravieţuit.

"Medicii au resuscitat-o imediat ce a fost scoasă din casă, dar şi la spital, timp de aproape o oră, însă nu au mai putut face nimic", a mai spus Boţcău.

Martorii povestesc că cei doi bătrâni nu aveau sobă şi foloseau o instalaţie improvizată, încălzindu-se cu cauciucuri arse. Femeia, care era bolnavă de mai multă vreme, era imobilizată la pat şi nu a putut să se salveze din calea flăcărilor.