O femeie de 61 de ani, din localitatea Brăieşti, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce se afla la coadă la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iaşi, scrie Mediafax.ro.

Femeia se afla de câteva ore la rând, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pentru a ajunge la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. La un moment dat, i s-a făcut rău şi a ieşit din rând, solicitând ajutorul echipajului medical din zonă. Starea femeii s-a agravat rapid, iar medicii au constatat decesul acesteia.

"Persoana avea antecedente cardiace. La sosirea echipajului medical, s-au aplicat metode de resuscitare, dar din nefericire femeia a murit", a declarat Daniela Cimpoeşu, medicul şef UPU-SMURD Iaşi.

Alţi doi credincioşi aflaţi, de asemenea, în zona Catedralei Mitropolitane din Iaşi au acuzat probleme cardiace, dar după ce au primit îngrijiri medicale s-au întors la rând, spunând că se simt bine.

Mii de oameni veniţi din toate colţurile ţării aşteptau, sâmbătă dimineaţă, la rând la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte depuse într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.

Primii pelerini veniţi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au început să sosească la Iaşi încă de joi după-amiază. Pelerinii care vor trece pe la raclă vor primi câte o cruciuliţă din partea Mitropoliei Iaşi, în total fiind pregătite peste 300.000 de astfel de obiecte de cult.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.