O femeie care ajunsese la Urgențe la Spitalul din Urziceni a născut până la urmă pe trotuarul din fața unității medicale, asistată de un echipaj al Ambulanței. A început o anchetă în acest caz șocant. 

„În ce lume trăim! ROMÂNIA lucrului bine făcut! Cum este posibil așa ceva! Femeia asta naște în fata Spitalului URZICENI!”, se arată într-o postare pe Facebook făcută de Nicu Tudor. Acel bărbat transmitea că femeia gravidă ar fi fost „dată afară din spital” pe motiv că nu erau locuri.

Din imagini se vede că femeia este întinsă pe trotuar pe o pânză albastră și un nou-născut era curățat de cadrele medicale de pe Ambulanță. „Gata, bravo!”, se aude vocea unei femei.

Daniela Elena Ianus, managerul Spitalului Urziceni, a declarat pentru Știrile PRO TV că femeia gravidă s-a prezentat la Camera de Primiri Urgențe la ora 5 dimineața, adusă cu mașina de două rude. Șefa unității medicale susține că femeia a fost refuzată căci nu există linie de gardă pentru ginecologie. 

„Au spus că are dureri. Asistenta de la CPU i-a înregistrat și apoi a sunat la Salvare, pentru că ei nu au linie de gardă pentru ginecologie. Rudele nu au dorit să aștepte ambulanța și au plecat. La poarta spitalului, gravida a început să nască. A venit ambulanța, iar membrii echipajului, în loc să o pună pe targă și să o ducă înapoi în spital, au moșit-o pe trotuar. După ce a ieșit bebelușul, i-au urcat în salvare și i-au dus la Spitalul de Urgență Județean din Slobozia”, a afirmat managerul spitalului.

La Spitalul Urziceni este acum o anchetă internă.

Ambulanțierul Marian Iordache, prezent la fața locului, a criticat reacția spitalului, notează Libertatea.ro.

Digi24.ro subliniază că nu explică nimeni de ce femeia nu a fost dusă într-un salon al Spitalului Urziceni până la venirea Ambulanței. 

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat că va verifica ce s-a întâmplat, prin intermediul Inspecției Sanitare de Stat, arată aceeași sursă.

Totodată, polițiști de la Investigații Criminale și de la Ordine Publică sunt luni la Spitalul din Urziceni. IPJ Ialomița s-a autosesizat în acest caz după apariția imaginilor pe Facebook. Va fi deschis dosar penal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!