S-a deschis dosar penal pe numele unei femei din Bihor, cu iniţialele M.G.D., care a fugit din Spitalul Municipal din Oradea, unde era internată cu simptome specifice virusului Covid-19 şi unde trebuia să rămână cel puţin până la finalizarea testelor.

Femeia e cercetată acum pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, potrivit unui comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

"În data de 26.04.2020, în jurul orei 18:00, numita M.G.D. a părăsit, fără drept, unitatea spitalicească Gavril Curteanu, din mun. Oradea unde a fost internată din data de 26.04.2020, în jurul orei 01:30, cu simptomatologia noului Covid-19, Corona Virus, după ce, în prealabil, i-a fost adus la cunoştiinţă faptul că nu are dreptul să părăsească secţia în care a fost internată până la stabilirea cu exactitate a patologiei / patologiilor sale, respectiv până în momentul în care vor fi finalizate procedurile de testare în vederea contaminării cu noul Covid 19", se arată în informarea oficială a procurorilor. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, femeia a fost prinsă ulterior în Oradea, pe strada Braşovului, şi a fost dusă înapoi la spital. Se pare că aceasta are domiciliul în Tăşad.