Decizie neobişnuită a instanţei. O femeie de 54 de ani din oraşul Cehu Silvaniei a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare şi muncă în biserică pentru că nu a declarat banii câştigaţi din videochat.

Potrivit site-ului de ştiri Digi24.ro, femeia a fost acuzată că între anii 2013 şi 2018 a realizat venituri din activităţi de videochat în cuantum de peste 58.000 lei (echivalentul a aproape 13.000 euro), pe care nu le-a declarat organelor fiscale pentru a plăti impozit şi contribuţii la sănătate, aceasta cauzând un prejudiciu de 11.000 de lei. 

Ea a recunoscut fapta şi a încheiat cu autorităţile un acord de recunoaştere a vinovăţiei. "Contul mi l-am făcut eu, am completat nişte formulare online, am comunicat codul IBAN şi m-am logat direct la un site de profil", a spus femeia în faţa anchetatorilor, potrivit sursei citate. 

Tribunalul Sălaj a consfinţit acordul prin care s-a stabilit pedeapsa de 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, femeia trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la o biserică.