Potrivit unui martor aflat în zonă, femeia se afla pe malul stâng al barajului din Ioşia, unde s-a dezbrăcat de o parte din haine şi apoi s-a aruncat în apă, după câteva minute de ezitare.

"Eram la pescuit şi am văzut o femeie de vreo 55-60 de ani care s-a apropiat de baraj. Şi-a scos pantofii şi o haină, şi a rămas într-un tricou şi nişte pantaloni scurţi, apoi s-a aşezat pe o conductă din apropierea barajului. Eu am trecut pe podul CFR pe celălalt mal al Crişului şi apoi am auzit nişte copii care strigau. M-am uitat în direcţia asta şi am văzut că femeia nu mai era pe conductă. Când m-am apropiat am văzut că erau numai pantofii, nişte haine şi o sacoşă", a declarat Ferenczi Ioan.

Pompierii orădeni au intervenit alertaţi printr-un apel telefonic la numărul de urgenţă 112. "Colegii trimişi să intervină cu barca din dotare sunt de la Detaşamentul II Pompieri Oradea", a declarat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierii au scos corpul femeii din apă şi l-au predat criminaliştilor din Poliţia Bihor, care au declanşat o anchetă pentru stabilirea identităţii acesteia. "Din primele cercetări se pare că a fost o sinucidere. Aşa arată şi martorii oculari, şi spre această ipoteză duce şi faptul că pe locul de unde femeia s-a aruncat în apă au fost găsite nişte haine, o pereche de pantofi, o pereche de ochelari şi nişte medicamente", a spus unul dintre criminaliştii din echipa de anchetă.