Silvio Berlusconi a fost vizat de noi acuzaţii într-un scandal sexual, marţi, cu o zi înainte de votul de încredere asupra unui membru al Guvernului pe care-l conduce, potrivit cotidianului britanic The Independent.

Maria Teresa "Terry" De Nicolo, în vârstă de 38 de ani, fostă angajată a unei agenţii de escortă, a declarat că a împărţit patul cu magnatul media, în vârstă de 73 de ani, şi cu alte două "fete", în cadrul uneia dintre petrecerile pentru adulţi organizate la reşedinţa din Roma a lui Berlosconi, în toamna anului 2008.

Declaraţia a fost făcută procurorilor care investighează acuzaţii de corupţie şi a fost dată publicităţii de cotidianul La Repubblica, în urma unor scurgeri de informaţii. "Eu, două fete din Roma şi Berlusconi am fost în pat", spune De Nicolo. Conform acesteia, la petrecere au participat 15 "fete", iar în dimineaţa următoare, ea a primit din partea premierului o bijuterie.

Mai mult, De Nicolo afirmă că a şi fost plătită să participe la respectiva petrecere, organizată la Palazzo Grazioli, femeia primind 1.000 de euro din partea lui Gianpaolo Tarantini, un om de afaceri din oraşul Bari, care este anchetat pentru presupuse fapte de corupţie.

În 2009, Patrizia D'Addario, o prostituată în vârstă de 43 de ani a formulat acuzaţii similare în ceea ce-l priveşte pe prim-ministrul italian. Ea a înregistrat o discuţie avută cu Silvio Berlusconi, în pat, iar mai apoi a oferit-o presei.

Cel mai nou scandal sexual în care este implicat Berlusconi a apărut în contextul în care Guvernul acestuia va fi supus la un "vot vital" în Parlament, şi înaintea unei vizite a premierului britanic, David Cameron, la Roma.