Horea Vuşcan a lăudat marţi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa unei fetiţe de 12 ani de la Liceului cu Program Sportiv Bihorul. Hadi Kinga, o fetiţă crescută doar de mama ei, l-a contactat pe preşedintele Mişcării Verzilor Bihor pe Facebook, cerându-i să i se alăture şi să organizeze o acţiune de curăţenie în oraş.

"Kinga este una dintre surprizele plăcute pe care le-am avut în ultimul timp. M-a contactat pe Facebook şi mi-a propus să mă duc să le vorbesc colegilor ei despre ecologie, dar şi să facem curăţenie în zona de la Grădina Zoologică, Parcul Bălcescu şi încolo până la Universitate", a declarat Horea Vuşcan.

Aşadar, sâmbătă pe 9 aprilie, toţi orădenii interesaţi şi dornici să ajute pot să li se alăture iniţiatorilor. "Am vorbit deja cu directorul LPS, cu domnul Dan Matei să vedem dacă mai sunt şi alţi elevi care ar dori să se implice. De asemenea, voi anunţa şi pe Facebook evenimentul", a mai spus Vuşcan, adăugând că mănuşile şi sacii vor fi asigurate de organizatori. Acţiunea a fost numită "Niciodată prea săraci pentru a fi curaţi".