O fetiţă în vârstă de 13 ani a murit joi după ce a fost izbită din plin de o maşină de Poliţie în timp ce traversa, pe trecerea de pietoni, o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, conform stiri.tvr.ro. Şi o altă fetiţă, în vârstă de 11 ani, a fost grav rănită în incident.

Cele două fete traversau strada Laminorului când au fost lovite de autospeciala de poliţie, care circula cu viteză, însă nu avea în funcţiune semnalele acustice. Conform reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, autospeciala avea în funcţiune semnalele luminoase, fapt pe care unii martori l-ar contrazice, potrivit Observatornews.ro

Echipajele medicale trimise la faţa locului au încercat în zadar să o resusciteze pe fata de 13 ani. Cealaltă fetiţă, de 11 ani, a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu cu multiple leziuni. 

În maşina de Poliţie se afla o singură persoană, un agent încadrat în anul 2017. "Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliţie, pe raza sectorului 1. Agentul de poliţie, aflat la volan, poliţist încadrat în anul 2017, a surprins şi accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii", au transmis, printr-un comunicat, reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

"Autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcţiune. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de prim-ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul rutier", se mai arată în comunicatul oficial. 

La locul accidentului s-au adunat numeroase persoane, unele vociferând la adresa poliţistului şi neglijenţei acestuia.