Tragedie în Piatra Neamț. O fetiță de 13 ani a murit vineri după ce a căzut în timpul unui antrenament „de intensitate redusă” de volei la clubul sportiv școlar unde era legitimată.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Neamţ a transmis că fetița și-a pierdut cunoștința, vineri, în jurul orei 10.45. Potrivit agenției Agerpres, sportiva a fost resuscitată pe teren de profesorul acesteia, apoi de cadrele medicale sosite la faţa locului, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ, unde din nefericire a decedat.

Eleva avea viza medicală și făcuse recent analize care nu au evidențiat vreo problemă de sănătate.

„Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, și avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023. Conform informaţiilor primite din partea C.S.S. Piatra-Neamţ putem preciza că eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă cu care unitatea are contract şi avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinţii sportivei, aceasta a fost supusă unor investigaţii medicale chiar la începutul anului 2023 şi nu s-a evidenţiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanţă", a transmis inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise, citat de presa locală.

Fetița era elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra Neamț și era legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra Neamț.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!