O fetiţă de cinci ani din Marea Britanie a murit sâmbătă în timp ce se afla la schi, pe o pistă pentru începători, luând lecţii alături de un grup de copii. Ea a fost izbită de un schior în vârstă de 40 de ani, care cobora pe pârtie cu viteză, relatează presa britanică.

Potrivit Daily Mail, fetiţa lua lecţii în regiunea Haute-Savoie din Alpii francezi, când a fost lovită de schior. Ea, la fel ca ceilalţi patru copii care participau la lecţiile organizate de Ecole du Ski Français, se afla pe pârtie marcată cu albastru, considerată un traseu uşor. 

La faţa locului au intervenit echipajele de salvare montană, însă n-au putut să facă mare lucru pentru micuţă, ea murind în elicopter, când era transportată spre spital, relatează aceeaşi sursă. 

Bărbatul care a provocat accidentul fatal a fost arestat de poliţişti. Procurorul care răspunde de caz a declarat că fetiţa şi ceilalţi copii erau aliniaţi în spatele instructorului şi coborau pe pistă atunci când micuţa a fost lovită violent de schior, "care a încercat în zadar să o evite". 

Conform jurnaliştilor de la Daily Mail, fetiţa locuia cu părinţii ei în Geneva, care se mutaseră acolo din Marea Britanie.