Fetiţa de 2 ani şi jumătate a fost găsită moartă luni la amiază, chiar de mama ei, iar medicii de la Ambulanţă nu au mai putut face nimic.

Inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a precizat că fata a fost lăsată de mamă să se joace în curtea casei, dar a dispărut subit.

"În urma cercetărilor s-a stabilit că micuţa s-a deplasat în curtea locuinţei vecine, care nu este locuită, iar accesul între cele două locuinţe se face printr-o portiţă improvizată de lemn. Decesul s-a produs după ce fetiţa a alunecat într-o groapă cu apă, care era folosită în mod curent pentru stingerea varului, casa respectivă fiind în construcţie", a precizat Dinu.

Copila a decedat ca urmare a "asfixiei mecanice prin înec", au concluzionat medicii legişti care i-au făcut autopsia. "În cauză nu sunt suspiciuni de omor", a mai spus Dinu.

Pe de altă parte, potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă, tot luni, dar câteva ore mai târziu, alţi trei copii, două fetiţe de 5 şi 7 ani şi un băieţel de 2 ani, provenind din două familii vecine din satul Cheţ, au ajuns la spital, pentru că s-au intoxicat cu ciuperci. "Doi dintre copii au fost în stare mai gravă (nr. cele două fetiţe) şi au fost duşi la Oradea, iar celălalt se simte bine", a spus dr. Sorin Tabacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Marghita.

Dr. Claudia Cladovan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Gavril Curteanu, a declarat pentru BIHOREANUL că cele două fetiţe aduse la Oradea sunt internate la Terapie Intensivă, dar starea lor este echilibrată, iar evoluţia e bună.