Or fi temperaturile foarte ridicate pentru această perioadă, dar, prevăzători, unii se gândesc deja la Crăciun! Un bihorean s-a ales cu amendă de 5.000 de lei, după ce a fost prins de jandarmi că avea 39 de brazi fără acte.

Informarea a fost făcută, cu umor şi cu tâlc, duminică, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Bihorene.

"Probabil mergând pe principiul «vara faci sanie si iarna căruţă», un bihorean a zis ca mai bine «transporţi brazi pe Soare şi-i vinzi pe ninsoare!». Nu mică le-a fost mirarea jandarmilor când, la peste 25 de grade Celsius şi cu mai bine de două luni până la Crăciun, să identifice un transport de 39 de brazi, numai buni de împodobit", arată informarea, „condimentată” cu emoticoane specifice.

Dat fiind că şoferul nu a putut să prezinte documente pentru a justifica provenienţa, brazii au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi reprezentanţilor Romsilva, iar transportatorul lor amendat.

"Din păcate din această «afacere», bărbatul s-a ales doar cu copia procesului verbal de predare-primire a brazilor (emoticon) şi o amendă in cuantum de 5.000 de lei", arată mesajul, care se încheie cu hashtag-ul #JandarmiiMontaniPadis.