Compania orădeană de IT Qubiz, care are birouri şi în Cluj-Napoca, va reprezenta România la cea mai prestigioasă competiţie antreprenorială de pe continent, "European Business Awards".

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Qubiz, compania a fost desemnată pentru al doilea an consecutiv câştigătoarea naţională a premiului pentru cel mai bun loc de muncă pentru dezvoltarea angajaţilor, adică în categoria "The Workplace and People Development Award".

Qubiz va merge la finala europeană, care va avea loc în 3-4 decembrie, la Varşovia, unde se va "bate" cu alte companii europene ce pun preţ pe angajaţii lor. Acolo, firmele finaliste din 33 de ţări europene vor vor trece printr-o serie de interviuri cu membrii juriului, pentru ca mai apoi aceştia să determine campioanele europene.

"Cel mai important lucru în business-ul nostru sunt categoric oamenii! Şi când spun oameni, mă refer atât la colegi cât şi la clienţi. Din prima zi de Qubiz mi-am dorit foarte mult să avem o atmosferă faină de lucru, să fim o companie în care nu doar dezvoltăm proiecte împreună, dar ne şi simţim bine împreună, ca între prieteni", a precizat Marcel Anghel, CEO Qubiz.

Din România, vor mai merge la finala "European Business Awards" alte şapte firme, toate concurând în alte categorii ale concursului.

Lansată în 2007, competiţia are ca scop premierea excelenţei în domenii precum inovaţie, antreprenoriat, strategie de creştere sau responsabilitate socială. Anul acesta, numărul firmelor înscrise în concurs a depăşit 100.000, iar juriul European Business Awards a avut sarcina de a desemna câştigătoarele naţionale dintr-o listă scurtă de 3.000 de companii.

Qubiz a mai fost în finala European Business Awards şi în 2018, la aceeaşi categorie, dar premiul european l-a obţinut o companie din Irlanda.

Compania de IT a pornit la drum în 2008, cu 6 angajaţi, iar astăzi numără peste 230 de angajaţi în Oradea şi în Cluj-Napoca.