O româncă din Bucureşti a anunţat, pe Facebook, joi: "Mă sinucid". Ea le transmite un mesaj copiilor ei: "Iliuţă, te iubesc si să fi puternic să înveţi bine să ai o viaţă frumoasă şi bună. Gilda eşti copilul pe care mi l-am dorit şi te iubesc mult".

Femeia, care s-a dovedit a fi fost funcţionară în Ministerul Mediului, acuză că de vină pentru sinuciderea ei vor fi parlamentarul de Bihor Lucia Varga, primarul Oradiei Ilie Bolojan, primarul Beiuşului Adrian Domocoş, alături de mama femeii şi de socrul ei.

A ameninţat, apoi s-a culcat...

Totuşi, până la urmă, însă, pare-se că femeia s-a răzgândit cu sinuciderea. Soţul ei a plecat alarmat acasă când a aflat ce a postat femeia şi a declarat jurnaliştilor că a găsit-o într-adevăr deprimată, dar a liniştit-o şi a culcat-o.

Potrivit Pro TV, care a dat amploare cazului, femeia se află momentan in afara oricarui pericol si doarme, ba chiar le-a transmis "multumiri tuturor celor ingrijorati" de soarta ei.

Se pare ca Andreea Ionescu a mai incercat sa se sinucida si in trecut. Ea este mama a doi copii si a terminat Universitatea Politehnica în 1985 şi Universitatea Româno-Americană în 2009 şi a fost funcţionar public, dar presa centrală nu precizează unde a lucrat, şi nici contul ei de Facebook nu lămureşte acest lucru.

Lista neagră

În începutul textului, femeia transmite mesaje pentru copiii şi soţul ei: "Liviu esti sufletul meu pereche si iti multumesc pentru tot. Iertati-ma dar This is it!". Apoi, ea susţine că-i enumeră în ordine pe toţi cei vinovaţi pentru starea ei:

"1. Mama mea, dusmanul vietii mele.

2. Lucia Ana Varga care a fost mentinuta in functie si acum este deputat datorita mie. Si care nu m-a lasat sa-mi castig painea pentru mine si familia mea.

3. Florin Prisacaru din cauza caruia mi-am vandut casa si am ajuns in pragul saraciei. Incurajat de Varga, Prisacaru a deturnat fonduri de la primarii si nu mi-a platit lucrarile pe care le-am realizat pentru acestea lurari castigatoare, deturnand fondurile in folos propriu.

4. Ilie Bolojan, cu ascendenta fulminanta: Prefect de Bihor, Secretar General al Guvernului si acum primar al Oradiei. Acum lucreaza cu firme de familie si-a uitat vechii colaboratori care azi mor de foame.

5. Adrian Domocos, primar de Beius, care s-a folosit de informatiile mele pentru a ajunge in scaun si apoi nu mi-a platit lucrarea pe care i-am facut-o si pentru care a castigat finantare de 5 miliarde de lei vechi. Tot incurajat de Varga bineinteles.

6. Ionescu Marcel, tatal sotului meu, un mos afemeiata de 95 de ani care nu ne-a putut intinde o mana de ajutor si practic ne-a lasat pe drumuri. Pentru toate acuzele am dovezi care sunt pe hard-disc-urile mobile, memoriile celor doua calculatoare pe care le utilizez".

Argumentaţie stranie

Andreea Ionescu expune pe larg şi presupusa vina lui Bolojan şi a Luciei Varga: "Exista un master plan pentru infrastructura de apa si apa uzata in Bihor, realizat in 2006 si prezentat public in sedinta din 25 August 2006 la Consiliul Judetean Bihor, pe baza caruia s-au emis in 2007 doua hotarari de guvern HG 465 si HG 904 iar in judetul Bihor au intrat peste 128.000.000 Euro pentru apa si apa uzata. Bolojan era Prefect atunci, iar Varga secretar de stat la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. In 2007, Varga a inclus Bihorul pe un Master Plan duplicate, in urma caruia Oradea, Beius si Tinca beneficiaza iar de fonduri prin POS Mediu. Atentie pentru lucrari similare, BEIUS si TINCA au primit fonduri pe OG7 si HG 465/2007 (Beius) si HG 904/2007. Ghiciti cine este beneficiarul principal: Oradea, al carei primar este Ilie Bolojan, care in 2007 era Secretar General al Guvernului Tariceanu, cel are a emis cele doua HG-uri susmentionate".

"Cand scriu acum nu mai am un leu in portofel, nu am casa, nu am bani de chirie, contul firmei este blocat, copiii si animalutele pe care le am in grija nu mai au mancare, mama e nebuna si tot eu sufar, iar dusmanii mei sunt bine-merci in fotoliile lor calde si se pregatesc pentru un nou mandat. Si nu in ultimul rand cand eram intr-o disputa in presa cu Lucia Ana Varga, in martie 2010, cineva a intrat pe contul meu de mail, emitand pornografii la toata lista de contacte. Astfel nu am mai avut credibilitate in fata beneficiarilor si nu am mai putut sa contractez nici o lucrare. Blestem pe toata linia de familie pe Varga, Prisacaru, Bolojan si Domocos. Sa aiba parte toata viata ei si copiii lor de ce am avut eu in ultimii trei ani", mai scrie femeia pe Facebook.

Zeci de oameni au lăsat sute de comentarii pe profilul femeii de pe reţeaua de socializare, cerându-i să nu comită acest gest.

Bolojan: "Cum pot fi eu vinovat?"

Primarul Ilie Bolojan a declarat pentru BIHOREANUL că o cunoaşte pe Andreea Ionescu, dar n-a mai avut nicio legătură cu ea de ani de zile. "Acum am verificat şi eu pe pagina de Facebook, să văd chipul persoanei pentru că numele nu-mi spunea nimic. Doamna Ionescu a fost unul dintre funcţionarii Ministerului Mediului care a lucrat la masterplanul privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Bihor în perioada 2006-2007", a declarat primarul.

Ilie Bolojan a spus că a întrerupt orice colaborare cu fostul funcţionar de mai bine de patru ani. "După ce nu am mai fost prefect, nu am mai colaborat, nu am mai vorbit nici măcar telefonic, deci nu ştiu ce face. Am înţeles acum că a plecat din Minister, şi-a deschis o firmă şi are probleme financiare. Cum pot să fiu eu făcut vinovat de modul în care îşi administrează cineva propria firmă?!", a mai spus edilul.

"Este o manipulare politică", a catalogat şi deputata Lucia Varga, pentru Realitatea TV, povestea cu sinuciderea anunţată. Potrivit fostei secretare de stat în Ministerului Mediului, Andreea Ionescu era, pe vremea mandatului său, consilier ministerial pe probleme de ape şi era un expert foarte bun. "Nu îmi explic cum de un asemenea om nu s-a descurcat după ce a plecat din Minister", a concluzionat Varga.

Lucia Varga nu exclude o manipulare politică

Deputatul PNL de Bihor Lucia Varga a declarat, la rândul său, pentru BIHOREANUL, că o cunoaşte pe Andreea Ionescu ca un specialist în gestionarea resurselor de apă şi că a lucrat cu aproximativ un an, în 2008, când era secretar de stat la Ministerul Mediului. "Are cunoştinţe foarte bune în domeniul său, am angajat-o la cabinetul meu. Acum când am aflat am încercat să o contactez, ca să prevenim un gest teribil", a spus Varga.

Parlamentarul se teme, însă, ca scrisoarea Andreei Ionescu să nu fie o manipulare politică. "De ce vinovaţii sunt numai membrii PNL, de ce noi suntem de vină pentru situaţia sa financiară, când noi nu suntem la guvernare?", întreabă Varga. Totodată, deputatul susţine că se simte cu conştiinţa împăcată şi nu consideră că ar avea vreo vină pentru că Ionescu trece acum printr-o situaţie financiară dificilă. "Nu înţeleg cum nu are de muncă, pentru că e specialistă în domeniu. Oricum, sper să nu mai încerce să se sinucidă", a încheiat Varga.