O grupare de hoţi care a dat mai multe spargeri în Aleşd a fost identificată de poliţiştii din oraş. Poliţia Bihor a anunţat vineri că indivizii au fost puşi sub urmărire penală în cursul zilei de luni, de Compartimentul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei oraşului.

Este vorba despre doi bărbaţi cu vârste de 28 şi 49 de ani şi patru femei de 48, 23, 26 şi 31 de ani, toţi din Craiova, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Indivizii sunt bănuiţi, în prezent, de două spargeri comise în Aleşd. Pe 28 noiembrie 2017, între orele 9.30 – 10.30, ar fi intrat prin efracţie într-o casă şi ar fi furat 21.000 lei, iar apoi, pe 7 februarie, în jurul orei 09.30, ar fi escaladat gardul unei alte case şi au forţat un geam pentru a pătrunde în locuinţă, nereuşind să sustragă bunuri pentru că au fost surprinşi de un vecin.

"La 7 martie a.c., cei în cauză au fost audiaţi de poliţiştii aleşdani la sediul I.P.J. Arad, unde se află arestaţi preventiv, fiind bănuiţi de comiterea altor furturi din locuinţe de pe raza judeţului Arad. Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraş Aleşd continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat", arată comunicatul.

Identitatea celor puşi sub urmărire penală, precum şi zonele unde aceştia au acţionat, nu au fost comunicate de Poliţia Bihor.