O platformă care analizează pachetele de turism prezintă o insulă mai puţin cunoscută din Grecia ca fiind cea mai accesibilă destinaţie din Europa vara aceasta.

Site-ul Ziare.com scrie că este vorba despre insula Kalymnos. Chiar dacă nu este la fel de populară ca Rhodos, Mykonos sau Santorini, insula are plaje cu nisip alb, ape cristaline şi sate pitoreşti.

Conform unei analize efectuate de platforma britanică specializată în turism Which?, preţul mediu al unei vacanţe de 7 nopţi în Europa în luna august este de 1.046 dolari.

În cadrul clasamentului au fost analizate peste 4.500 de oferte de pachete de vacanţă pentru prima săptămână a lunii august pentru a găsi cele mai bune preţuri.

Cel mai ieftin pachet de vacanță, cu 7 zile de cazare pentru o persoană, este chiar în capitala insulei, Pothia, de 794 lire sterline, adică 4.609 lei. Următorul cel mai ieftin pachet, în alte locuri de pe insula Kalymnos, se ridică la 847 lire sterline, echivalentul a 4.917 lei.

Pothia impresionează prin arhitectura sa autentică, cu case văruite în alb sau în culori vii, oferind o panoramă încântătoare asupra Mării Egee.

În timp ce Pothia oferă o experienţă urbană pitorească, staţiunea grecească Massouri este preferată de turişti pentru plajele sale. Costul mediu al unui sejur de o săptămână în această staţiune este de 855 de lire de persoană, aproximativ 4.967 lei, conform surselor citate.

Ziare.com mai notează că Grecia se distinge în clasamentul preţurilor accesibile, cu patru dintre primele zece destinaţii ocupate de insulele sale, printre care se numără Kalymnos, Thassos, Lefkada şi Skopelos. O vacanţă de 7 zile în Thasos costă în medie 862 de lire, adică 5.004 lei. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!