Trei autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi un echipaj SMURD s-au deplasat miercuri, cu puţin înainte de ora 14, pe strada Simion Bărnuţiu, unde dintr-un apartament de la etajul 4 ieşea fum. "Am auzit doar un fâsâit, apoi a început să iasă fum", a spus unul dintre vecini.

În timp ce câţiva pompieri au urcat spre apartament, pentru a sparge uşa şi geamurile, alţii au montat o scară până la balconul apartamentului, pentru a putea evacua posibilele victime. Din fericire, nimeni nu se afla în apartament.

Totodată, un alt echipaj de militari au verificat fiecare apartament în parte, pentru a vedea dacă restul locatarilor din bloc sunt în regulă. Niciun locatar nu a mai ieşit din bloc după sosirea pompierilor, pentru că aceştia le-au indicat să închidă ermetic uşile şi să deschidă ferestrele. Asta pentru că întreaga scară de bloc a fost cuprinsă de fum.

"A ars o parte din mobilierul apartamentului. Cauza a fost suprasolicitarea reţelei de energie electrică, deoarece s-au folosit mai multe aparate electrice şi electrocasnice", a precizat locţiitorul comandantului, Dumitru Irimoş.

Potrivit vecinilor, apartamentul aparţine doctoriţei Carmen Tatiana Şorici, medic de familie în Ineu de Criş. "Cu jumătate de oră înainte să izbucnească incendiul doctoriţa a plecat la serviciu", a precizat unul dintre orădeni.