O tânără angajată a Jandarmeriei din Bucureşti, fostă purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenţie din cadrul aceleiaşi structuri, a fost prinsă cu droguri în geantă, în timpul unei razii a poliţiştilor din Capitală.

Potrivit presei naţionale, Andreea Bumbac este sublocotenent al Brigăzii Speciale de Intervenţie şi ar lucra la departamentul juridic, după ce o scurtă perioadă de timp a fost şi purtător de cuvânt.

Ea a fost prinsă în cadrul unui control amplu al Poliţiei Capitalei, desfășurat inclusiv alături de jandarmi, duminică seara. Jandarmerița se afla într-un taxi alături de o altă tânără. La percheziții, în geanta ei s-au descoperit mai multe pliculeţe cu o substanţă albă, aparent cocaină. Femeia a declarat că plicurile i-au fost date de o prietenă şi că nu a ştiut ce conţin. Jandarmii au informat poliţiştii antidrog în acest caz.

"Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, poliţiştii din cadrul Secţiei 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanţe susceptibile a fi interzise la deţinere. Menţionăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei", au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Române, într-un comunicat transmis publicaţiei Libertatea.

Cazul a fost preluat de Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), iar, potrivit Digi24.ro, jandarmeriţa va primi consiliere psihologică.

Jandarmeria Română a mai transmis şi că după cercetări se vor lua și alte măsuri, fără a oferi detalii în plus. 

"Din păcate, în ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a eradica această situaţie, acest moment ne arată că inclusiv cei care sunt în poziţii de autoritate şi responsabilitate, nu sunt imuni la provocările şi ispitele societăţii. De asemenea, este important să subliniem că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica şi aborda aceste cazuri, chiar şi atunci când implică membri ai propriilor structuri. Asta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate şi respectarea legii, indiferent de rangul sau poziţia persoanei implicate", au mai precizat reprezentanţiei Jandarmeriei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!