Agenția Națională de Integritate a anunțat miercuri că a constatat „existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate” de judecătoarea Gabriela-Cristina Mazilu de la Tribunalul București și, în trecut, la Judecătoria Sectorului 4.

Averea nejustificată este masivă, de circa 6 milioane de euro. ANI nu precizează sub ce formă este averea judecătoarei, iar în declarația de avere aceasta nu are declarate imobile, autoturisme sau bani mulți în conturi.

Potrivit comunicatului ANI, suma exactă pe care jucătoarea Mazilu nu o poate explica este de 30.388.515 lei, „în perioada exercitării funcției publice”. 

ANI a sesizat în acest caz Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de judecătoare. 

Tot marți, Agenția Națională de Integritate a anunțat că nici Ionuț-Victor Nicoreșteanu - funcționar public cu statut special în cadrul Direcției Generale de Poliție București - nu poate justifica o avere de 1,2 milioane de lei. 

Atât Gabriela Cristina Mazilu, cât şi Ionel Victor Nicoreşteanu au fost cercetaţi de DIICOT în 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat şi omul de afaceri Remus Truică, scrie Hotnews.ro.

În dosarul fraudelor de la BRD Dorobanți a fost estimat un prejudiciu total de 53 de milioane de euro.

Judecătoarea Mazilu este în funcție – iar acum un an dorea să fie promovată la Curtea de Apel – deși a fost pusă sub acuzare în mega-dosarul jafului de la BRD.

Defapt.ro scrie că dosarul - în care mai erau implicate personaje celebre precum Adrian Sârbu sau Remus Truică - „a fost îngropat de DIICOT și de secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție”. 

G4Media.ro subliniază că Gabriela Cristina Mazilu nu avea niciun imobil declarat, niciun autoturism și niciun leu în conturi, conform declarației de avere depuse în acest an. Ea a consemnat o datorie de 150 de mii de euro către Gabriel Mazilu. La capitolul venituri a notat 191.932 de lei de la Tribunalul București – salariu și 99.132 de lei, de la aceeași instituție – drepturi salariale. De la Consiliul Superior al Magistraturii a primit 5.421 de lei după ce a fost membru în cadrul unei comisii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!