Un act normativ introdus pe la 1800 şi care le interzice femeilor să se îmbrace la fel ca bărbaţii, stipulează clar: femeile franceze au interzis la pantaloni.

Potrivit New York Times, la momentul introducerii legii, orice femeie care vroia să se îmbrace ca un bărbat, avea nevoie de o autorizaţie emisă de poliţie. Legea a suferit câteva modificări de-a lungul timpului, şi, deşi în secolul 21 nu o mai aplică nimeni, autorităţile cred că e mai bine să o lase astfel decât să o schimbe.

Fie că i-au adus amendamente sau au încercat să o suprime, parizienii au înţeles că, într-un oraş dominat de modă, o lege care interzice femeilor să poarte pantaloni nu are prea multe şanse să fie respectată. De altfel, aşa cum observa o cunoscută activistă pentru drepturile femeilor, toate poliţistele din Paris, a căror uniformă e compusă în mod obligatoriu din pantaloni, sunt în afara legii!

Ultima tentativă de a anula legea a aparţinut unui membru al partidului preşedintelui Sarkozy, care a cerut în 2003 înlăturarea ei, pe motiv că este "demodată". Răspunsul primit de acesta a fost că, uneori, o lege uitată şi care nu se aplică este mai de dorit decât una modificată de stat, pe măsură ce moravurile se schimbă.