O linie de autobuz folosită de turişti pentru a ajunge la unul dintre cele mai populare obiective turistice din Barcelona a fost ştearsă de pe aplicaţiile de hărţi, pentru a reduce numărul vizitatorilor, scrie Digi24.ro

Decizia a fost luată la inițiativa Consiliului local al Barcelonei, care a convins dezvoltatorii unora dintre aplicaţiile de hărţi să ascundă traseul liniei de autobuz 116.

Astfel, traseul autobuzului folosit frecvent de vizitatori pentru a ajunge la Parcul Güell a dispărut din aplicaţii precum Google Maps şi Apple Maps.

Măsura vine după ce rezidenţii catalani care folosesc autobuzul 116 pentru a ajunge acasă s-au plâns că aglomeraţia crescută, generată de turiştii care îl folosesc pentru a ajunge la Parcul Güell proiectat de arhitectul Antonio Gaudí, le afectează confortul şi accesul la serviciile de transport în comun.

Deşi Consiliul local nu a confirmat oficial inițiativa, un purtător de cuvânt al Google a declarat că modificările de acest fel sunt făcute doar la solicitarea autorităţilor locale.

"Am râs de idee la început", a spus César Sánchez, un activist local. "Dar suntem uimiţi că măsura a fost atât de eficientă", scrie The Guardian.

Parcul Güell este a doua cea mai populară atracţie turistică din oraş, după bazilica Sagrada Familia, şi adună anual 9 milioane de turişti, conform Barcelona Tickets.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!