Descoperire frapantă făcută de poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai. În toaleta unui tren internaţional care urma să ajungă la Budapesta, o mamă din Afganistan şi cei trei copii ai ei încercau să se ascundă, pentru a trece în Ungaria ilegal.

Potrivit unui comunicat transmis joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cei patru au fost prinşi în dmineaţa zilei de miercuri, cu ocazia controlului specific, în trenul internaţional care circulă pe relaţia Braşov-Budapesta.

"Lucrătorii noştri au demarat cercetările pentru a stabili motivul pentru care persoanele în cauză încercau să se sustragă controlului specific la frontieră. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia este din Afganistan şi este mama celor trei copii, care au vârste cuprinse între 5 si 7 ani", arată comunicatul.

Migranţii au solicitat azil în România, mama copiilor declarând că voia să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în spaţiul Schengen. S-a ales, acum, cu dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

"Reamintim că, în ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră bihoreni au mai depistat alte două grupuri de migranţi, formate din 11 persoane din Afganistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera", mai arată comunicatul ITPF.