O maşină Lada înmatriculată în Rusia a explodat marţi în centrul Chişinăului, în apropiere de sediul Federaţiei de Tenis din Republica Moldova.

Preşedintele federaţiei, Igor Ţurcan, a decedat în urma deflagraţiei, el trecând cu autoturismul personal prin preajmă. Ţurcan era totodată şeful de campanie al candidatului independent la primăria Chişinău, alegerile pentru această funcţie având loc zilele trecute.

Primarul în funcţie al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat că maşina care a explodat era parcată lângă sediul federaţiei de câteva zile. "Nu este exclus că ar fi un atac terorist, o reglare de conturi. Şi asta este cel mai grav lucru. Vedem un atac asupra preşedintelui Federaţiei de Tenis în plin centrul oraşului, lucru care nu a mai avut loc în Chişinău. Ancheta o să stabilească cine, cum şi unde", a spus Chirtoacă.

Totodată, vicepreşedintele Federaţiei de Tenis, Marina Tauber, a spus că este suspect că această maşină n-a explodat până acum.

Surse judiciare a declarat presei din R. Moldova că ipoteza unui atac terorist nu a fost exclusă, cercetându-se deocamdată împrejurările în care maşina a explodat.