Un Mini Cooper a fost distrus, vineri seara, de un copac care s-a prăbuşit peste locurile de parcare din vecinătatea Colegiului Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18. În zonă era parcată o singură maşină, care a fost serios avariată de copacul căzut.

"Am ajuns mai repede să-mi aştept copilul de la antrenament şi am zis că ies din maşină să iau aer. Dintr-o dată, fără să fie vânt sau altceva, s-a răsturnat direct peste maşină. Următorul care va cădea este copacul de lângă. Şi acesta este bolnav de doi ani. Noi, părinţii, le-am tot spus celor de la şcoală să facă ceva, că pe aici trec copii zilnic", a spus un bărbat care îşi aştepta fiul să termine antrenamentul de baschet.

La scurt timp, la faţa locului au ajuns şi un echipaj de descarcere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", dar şi un echipaj de poliţie, care a început cercetările. 

Maşina a fost serios avariată, parbrizul, geamurile, dar şi plafonul fiind distruse, iar caroseria îndoită. 

La scurt timp, la locul incidentului a ajuns şi cel care a parcat autoturismul distrus ulterior de căderea copacului. Este vorba despre un angajat al Liceului Partenie Cosma.

"Maşina este a fetei mele. Tocmai am scos-o de la reparat", a spus Nelu Trip, paznic al liceului. Acesta a mai susţinut că instituţia de învăţământ a făcut mai multe sesizări, încă de anul trecut, cerând Primăriei Oradea să taie copacii bolnavi, care reprezintă un adevărat pericol pentru copiii care trec zilnic prin zonă.